FÖRENING FÖR ATT RÄDDA TISNARENS VATTEN OCH MILJÖ

FÖRENINGEN FÖR ATT RÄDDA TISNARENS VATTEN OCH MILJÖ - www.raddatisnaren.se

4 juni: Kom och delta i viktiga samtal om sjöns framtid!


Vattenmyndigheterna - som ansvarar för att att EU:s ramdirektiv för vatten genomförs - har tagit fram en remiss, som bland annat består av ett åtgärdsprogram, som också berör Tisnaren. Föreningen Rädda Tisnaren avser att avge ett remissvar.

Det är bara två sjöar i vårt avrinningsområde till Östersjön som bedöms behålla sin goda vattenstatus till 2015. Dessa är Kullasjön i Örebro län och Holpen, i Östergötlands län. Sjöar som redan nu har en måttlig status - till vilket Tisnaren preliminärt klassats - eller sämre status bedöms inte kunna nå god status innan 2015. Påverkan från framförallt övergödning tenderar att försämra läget i flertalet sjöar - här hittar du mer om detta (gå till sid 233).

Kom och delta
i samtalet kring detta som sker den 4 juni i Församlingshuset i Skedevi kl 19.00.


Medverkar på mötet gör: Länsstyrelsen, LRF och Nyköpingsåarnas Vattenvårdsförbund, som arrangerar. Läs mer om Vattenmyndigheterna här.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Rädda Tisnaren! Under helgen for en vattenskoter fram över sjön och mosade en lomunge! Vi hade angjort en av öarna väster om Lytterstabadet och såg hur en idiot for fram och hur en familj med lommar förskräckt flydde undan. Idioten körde över ungen! Medvetet eller omedvetet kan jag inte avgöra, men idioten körde så fort att han förmodligen inte såg den lilla knyttet. Vi rodde ut till ungen och kunde konstatera att den var mosad.
Det är väl förbjudet att köra vattenskoter i svenska insjöar? Hur kan man straffa idioten som bar sig så illa åt? Hjälp oss att få stopp på illdåden!

Anonym sa...

Förskräckligt! Förhoppningsvis var det en ungdom som inte förstod vad han ställde till.

Birger Schlaug sa...

Jo, det är förbjudet att köra vattenskoter på andra ställen än farleder. På länsstyrelsens hemsida kan man ta del av regelverket.

Tommy sa...

Varför försvaras ofta olika tokigheter med att någon inte förstod vad vederbörande ställde till med - och ofta gäller detta ungdomar som stryks medhårs.
Begriper inte denna flathet!
Är man så gammal att man kör vattenskoter har man också så pass mycket förstånd att man måste inse att en våldsam framfart kan ställa till olyckor.
Nonchalans handlar det om i lomfallet - man bryr sig inte, varken om överkörda lomar eller förbud att över huvud taget framföra vattenskoter i Tisnaren.
Vi måste ställa krav på ungdomen - det är att bry sig om.
Släpphänthet gagnar inte den uppväxande generationen.

Anonym sa...

det är inte alls förbjudet att köra vattenskoter.. eller enligt den svenska vattenskoterförordningen är det så men eftersom den bryter mot EU:s fritidsbåtsdirektiv så gäller den inte och ingen myndighet använder sig av den utan dom bedömer vattenskotrar utefter sjölagen som täcker alla andra båtar... personligen så ser jag ingen skillnad mellan en vattenskoter och en båt... det kunde precis lika gärna varit en båt som körde ihjäl fågelungen....