FÖRENING FÖR ATT RÄDDA TISNARENS VATTEN OCH MILJÖ

FÖRENINGEN FÖR ATT RÄDDA TISNARENS VATTEN OCH MILJÖ - www.raddatisnaren.se

Pressmeddelande 080707

Föreningen Rädda Tisnaren, som bildades 1994, har varit på väg att läggas ner, men har efter nedläggningshotet gjort något av en rivstart.

Under veckoslutet höll en nyvald styrelse sitt första sammanträde. Det är full aktivitet på föreningens blogg och en rad arbetsgrupper – som fått tydliga arbetsuppgifter - är på väg att bildas.

– Det känns skönt att vi har kommit igång igen, säger sammankallande Marie Andersson på Ruda, som är en av alla dem som värnar sjön mot alla planer på gruvdrift.


Ett hot som flera berörda markägare, boende och sommargäster sett påtagligt av genom att helikoptrar sveper över hustaken - förmodligen för att göra mätningar på uppdrag av det australiensiska företaget Drake Resources Ltd.

– Vi har en bra blandning av gamla rävar och nytt blod. Nu hoppas vi på full uppslutning av alla oss som bor kring Tisnaren. Ju fler medlemmar föreningen får, ju större tyngd får vårt arbete, säger styrelsen i ett uttalande.

Föreningen är till för att skydda Tisnarens vatten, som ju såväl innefattar unika miljöer som bra fiske och fina badvatten. Tisnarens vatten berör många på dess väg genom Nyköpingsån ut i Östersjön.

På Rädda Tisnarens blogg (www.raddatisnaren.blogspot.com) kan man följa arbetet. Inte minst vad gäller kampen mot gruvbrytning och andra industriella hot mot sjön – men bloggen bjuder också på en hel del annat för den som är intresserad av Tisnaren.

Den nya styrelsen består av Mari Andersson (Ruda) Torsten Eriksson (Sunda), Karin Lundström (Tölingsnäs), Birger Schlaug (Byle), Anne Sisask (Skedevi), Per Wikström (Bonäs)

2 kommentarer:

Tisnarbo sa...

BRA!

Anonym sa...

Hej! Det var ett bra inslag i RAdio Sörmlland. Det blev förstanyhet. Bra jobbat!!
Lena